Nieuws

'Het uur waarin niets lijkt te gebeuren'

Er is een plein. Een plein met passanten. Bezoekers die voorbijkomen. Ze komen op en gaan weer weg; soms gewoon lopend, sommigen huppelend of dansend, sommigen beladen met vracht, anderen uitzinnig vrolijk. Dan weer een gezelschap bruiloftsgasten of een groep verdwaalden. Soms een verliefd stel en soms een vrouw alleen . Mensen die elkaar af en toe even treffen en dan weer verder gaan; één boeiende mensenverzameling.

Het stuk is een voorstelling zonder woorden. De taal is de stilzwijgende interactie tussen de vele personages. Het is ook een oefening in het kijken naar die vele tekstloze verhalen, naar die mensen met al hun overeenkomsten en verschillen, in al hun kracht en in hun kwetsbaarheid.

Het is als het verblijven op een terras en vanuit die veilige omgeving de mensen die aan je voorbijgaan volgen; de een kritisch de ander met een zekere mate van interesse of herkenning. Kortom: een mooi, liefdevol en gezellig avondje mensen kijken.

“Het uur waarin niet lijkt te gebeuren” wordt 14, 15, 20 en 22 september gespeeld voor streekmuseum Veldzicht. Kaartverkoop gaat binnenkort van start via www.noordwijkticket.nl, de balie van de muze en boekhandel van der Meer.

De Kaukasische Krijtkring: juni 2016

Toneelgroep ‘Louis Bouwmeester’ speelde begin juni het episch theaterstuk ‘De Kaukasische Krijtkring’ van Bertolt Brecht in het voormalige Hubo-pand aan de Keyserswey 46 in Noordwijk. ‘De Kaukasische Krijtkring’ is een tragedie van recht en menselijkheid, maar ook een komedie over macht en onmacht. ‘Louis Bouwmeester’ brengt het als een fabel, zonder moraal. Episch theater is verhalend theater en wordt ook wel het theater van de vervreemding of politiek theater genoemd.
Tijdens een staatsgreep ontfermt een dienstmeisje zich over het zoontje van de gouverneur, dat aan zijn lot is overgelaten. Als na jaren van vlucht en vervolging het tij weer keert, eist de gouverneursvrouw het kind op. ‘Volksrechter’ Azdak moet het oordeel vellen en dat doet hij op bizarre wijze.

Zadelpijn en ander Herenleed: februari 2016

‘Louis Bouwmeester’ speelde op 27 en 28 februari in De Muze de tragikomedies ‘Zadelpijn en ander Herenleed’. In dit dubbele toneelstuk, dat losjes gebaseerd is op het bijna gelijknamige boek van Liza van Sambeek en het legendarische ‘Herenleed’ van Armando en Cherry Duyns, zijn zes vrouwen en twee mannen op zoek naar de zin van het bestaan.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat er gebeurd rondom Toneelgroep Louis Bouwmeester.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)