Nieuws

De Kaukasische Krijtkring: juni 2016

Toneelgroep ‘Louis Bouwmeester’ speelde begin juni het episch theaterstuk ‘De Kaukasische Krijtkring’ van Bertolt Brecht in het voormalige Hubo-pand aan de Keyserswey 46 in Noordwijk. ‘De Kaukasische Krijtkring’ is een tragedie van recht en menselijkheid, maar ook een komedie over macht en onmacht. ‘Louis Bouwmeester’ brengt het als een fabel, zonder moraal. Episch theater is verhalend theater en wordt ook wel het theater van de vervreemding of politiek theater genoemd.
Tijdens een staatsgreep ontfermt een dienstmeisje zich over het zoontje van de gouverneur, dat aan zijn lot is overgelaten. Als na jaren van vlucht en vervolging het tij weer keert, eist de gouverneursvrouw het kind op. ‘Volksrechter’ Azdak moet het oordeel vellen en dat doet hij op bizarre wijze.

Zadelpijn en ander Herenleed: februari 2016

‘Louis Bouwmeester’ speelde op 27 en 28 februari in De Muze de tragikomedies ‘Zadelpijn en ander Herenleed’. In dit dubbele toneelstuk, dat losjes gebaseerd is op het bijna gelijknamige boek van Liza van Sambeek en het legendarische ‘Herenleed’ van Armando en Cherry Duyns, zijn zes vrouwen en twee mannen op zoek naar de zin van het bestaan.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat er gebeurd rondom Toneelgroep Louis Bouwmeester.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)